Sur bibliotekarie

Jag leder inte skolans popularitetsliga idag, direkt. Tröttnade på att tjata på eleverna - oftast ungefär samma gäng - som låg i drivor i soffan i tidningshörnan och mer eller mindre ockuperade stället. Att jag påpekade att soffan inte är avsedd som sovplats, att inga andra törs gå in och ens hämta en tidning när hela hörnan är belamrad (med elever såväl som ryggsäckar, väskor, datorer... somliga tar med sig hela bohaget) och att det faktiskt finns ytterligare två soffor i bibblan hade ingen effekt - "de andra sofforna är ju inte lika sköna" och "det är mysigast här" och "jamen det kommer ju ändå inga andra hit" (hallå?! vad tror ni det beror på?! det finns inte plats för några andra!!). Så igår när eleverna gått hem möblerade jag helt sonika om. Favoritsoffan har fått byta plats med en av de nyinköpta - återstår nu att se om eleverna kommer följa soffan in i skönlitteraturrummet, eller om tidningshörnan fortfarande har samma dragningskraft. Så långt lutar det åt det förstnämnda.

 

Kommentarerna har inte låtit vänta på sig. Den första kom redan tio över åtta imorse. Och sen gick det bara en halvtimme så var det några tjejer som försökte sig på att slå av lyset i skönlitteraturrummet - att de inte lär sig. Jag blev tvärilsk och fräste ifrån såpass att de satte sig kappraka - dessutom tillade jag att händer det igen kastar jag ut den. Soffan alltså.

Hoppas jag inte behöver sätta det hotet i verket.

"Du har blivit så sur, Jenny", har jag fått höra flera gånger under dagen. Mmmm. Eller less, snarare. Och irriterad på mig själv att jag inte klarat att sätta gränser. Eleverna testar - och jag ger efter för lätt. Slut på det nu.

MEN: det ska tilläggas att jag fortfarande är otroligt förtjust i ungarna!! De är hur härliga som helst, också de som är orsak till soff-flytten. Det är bara det att en del är lite för förtjusta i att tänja på gränserna...
_ _ _ _ _

Strax före lunch försvann internetuppkopplingen på skolan. Och den blev borta resten av dagen. Himmel, det visar sig verkligen hur teknikberoende vi är. Och när det nya telefonsystemet går på samma nät blir det än värre. Jag har en hel hög med postit-lappar där jag noterat utlån, reservationer och annat (för biblioteksdatasystemet slogs också ut). Bara att hålla tummarna för att det funkar imorgon. Tydligen är det en kabel som av misstag grävts av. Kan bara tänka mig hur det måste varit för de klasser som gått över till digitala läromedel...

Fast teknikstrulet förde en positiv sak med sig: en av hudvårdsklasserna kom till bibblan för att leta information i böcker när de nu inte kunde leta på nätet. Aromaterapi, massage, make-up, spabehandling... jodå, jag hade böcker om allt. De blev kvar i bibblan hela lektionen, bläddrade i böckerna, diskuterade... och som de lånade! Det blev alldeles tomt på avdelning 646.72!!! (vilket för er oinvigda betyder hud- och hårvård)
_ _ _ _ _

Idag har vi sett solen!! Riktigt fint höstväder - man kunde ju önska att det fick hålla i sig över helgen. Fast lokaltidningen rapporterar om regn de kommande 9 dygnen - och den enda variationen i väderläget är att det ska regna extra kraftigt lördag-söndag (44 mm på söndag om man får tro yr. FYRTIOFYRA MILLIMETER!). Tack för den... Har lånat hem en försvarlig mängd böcker - om allt från norsk traditionsmat och World Trade Center till stavkyrkor och invasionen av Normandie, för att ha nåt att underhålla familjen med... :)


Kommentarer
Postat av: Marie

Har de kollat kablarna en viss person har varit i närheten av?

2009-09-24 @ 21:59:51
URL: http://[email protected]
Postat av: Jenny

Hyyysssch - avslöja mig inte! :)

2009-09-25 @ 08:27:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0