Fiplingdalsmartnan

Idag har vi varit på marknad, jag och Unni - Fiplingdalsmartnan! Första besöket i Fiplingdalen för min del. Fyndade lite av varje: äggkoppar, ullsockar, örhängen - och Unni hamstrade lefser av olika slag.

   

   

På vägen hem kom vi på att vi skulle plocka lingon! Tog Vestersiveien från Grane och längs Vefsnan för att komma till Unnis lingonställe (hm... visade sig inte vara snabbaste vägen, direkt... men kul hade vi, hihi) - och passerade intill "bron över floden Kwai", som jag och lillasyster har döpt den rangliga järnvägsbron till. Detta är alltså Nordlandsbanan - den enda järnvägen till nordnorge. Tycker allt den ser lite klen ut... (har åkt över den flera gånger och senaste gången valde tåget att stanna mitt på bron en lång stund, lätt lutande - jag rent kände hur konstruktionen var på väg att ge vika... hu!).

 

Om vi hittade några lingon? Jo, ungefär 5 liter var!

     



Om jag får användning för dem? Återstår att se. Av de 4 liter jag plockade i fjol har jag använt... hm... ca 1 dl. Måste bli bättre på att äta bär! Kanske jag borde koka sylt? Nån gång ska vara den första.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0