Attjo!

Det blev bil till jobbet idag. Och det blir det med all sannolikhet imorgon också. Förkyld och ont i halsen - då är det ingen bra idé att promenera dryga halvmilen två gånger per dag...
_ _ _ _ _

Dristar mig att delge er ännu ett matrecept. Det ligger i tiden, kan man kanske säga. I alla fall om man tittar i TV-tablån, där dräller det ju av matlagningsprogram!! Mer om detta nedan, men först receptet. Himla gott och himla enkelt:

Kasslergryta Bombay (4-6 port.)

500 g kassler (jag tog färdigkokt påskskinka, godare och billigare)
1 purjolök
1 röd paprika
1 banan (den struntade jag i, varma bananer är läskigt)
1 liten burk ananasringar
1 liten burk mandarinklyftor
3 dl grädde
1 msk curry
2-3 msk chilisås
1,5-2 dl riven ost

Skiva kasslern i tunna skivor (jag skar skinkan i små tärningar). Skölj och strimla purjolök
och paprika. Skiva banan och skär ananasen i mindre bitar.
Varva kasslern med purjo, paprika, banan, ananas och mandarinklyftor i en ugnseldfast form.
Blanda ihop grädde, chilisås och curry. Häll över kasslern och frukten/grönsakerna.
Strö över den rivna osten. Gratinera i ugn 20-25 min.
Servera med ris och salta jordnötter.


_ _ _ _ _

Ja, och så matprogrammen på TV, då. Jag blir så less!! Alltså, tycker folk det är kul att se program efter program efter program?!? Ett och annat hade väl varit OK, men det har ju exploderat på det kulinariska området! En snabb titt i dagens TV-tablå (de kanaler jag har tillgång till) ger vid handen att det visas inte mindre än SEX program: Saras kjøkken (NRK1), 4-stjerners middag (TVNorge), Hell's Kitchen (TV3), Celebert selskap (TV3), Halv åtta hos mig (TV4) samt AnneMat (SVT1). De fem förstnämnda återkommer imorgon, dessutom sänds då även MasterChef: Norges nye mesterkokk (TV3). Och som om inte det räcker så går både 4-stjerners middag och Celebert selskap i repris på helgerna (och då i maratonformat med fyra program på raken), Jamie's American roadtrip börjar på lördag (TVNorge), och på söndagarna sänds Top Chef Masters (TV3). Och - håll i er - på måndag börjar den engelska serien Måltidet jeg aldri glemmer (NRK1). Plus att jag antagligen har missat nåt program. Plus att det går fler program på de kanaler jag inte har (som t.ex. FEM, som sänder Smak med Stephanie Valente). Suck. Vilka program jag ser? Inga alls. Jo, 4-stjerners middag en enstaka gång, men då mest i brist på annat.

Färdiggnällt! :)
_ _ _ _ _

Hehe. I påskägget från syrran (jo, vi är så barnsliga att vi fortfarande byter ägg med varann, innehållandes lite godis samt någon liten småsak) fick jag - inte helt oväntat - ett par äggkoppar (min samling är nu uppe i ca 920 st). Här är en av dem, inköpt på loppis:



Men när syrran kom hem och vände på den upptäckte hon att det ju inte är en äggkopp
- utan en ljusstake!! :) :) :)



Vad hon fick av mig? Grytlappar. Ljus. En ifylld lottokupong - som det dock inte
blev nån vinst på. Äsch!!


Kommentarer
Postat av: syrran

JO! 105 kr vann jag!!!!!! Tack!!!

2010-04-14 @ 06:25:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0