Effektiv


Har fått en skylt av Eva & Rickard, nu sitter den strategiskt placerad i min hall - väl synlig... :)

Ibland överraskar jag mig själv! Jobbade till 17.45 idag - och sen hann jag handla, fixa middag, diska tre dagars disk, tvätta en maskin, packa upp de tre sista väskorna från semestern, bädda rent i sängen samt rengöra fläktgallret ovanför spisen - allt innan 20.15!! Jag kan vara effektiv när jag vill... :)

Fast jag gjorde en upptäckt. Själva fläkten - och ventilationstrumman - har knappast rengjorts under det senaste decenniet. Det ser helt jävligt ut. Jag gjorde ett försök att skruva loss själva höljet, och tjosan - plötsligt stod jag med hela motorn i handen. Oooops. Kladdig och fullständigt dränkt i gammalt fett. Äckligt äckligt äckligt!! Torkade bort det allra värsta med hushållspapper och lyckades sen, efter typ en halvtimmes svärande och kallsvettande, skruva fast den igen. Hm. Jag får nog ringa till kommunens sotare efter helgen. Antar att det är de som fixar sånt? Eller? Det gör de väl i Sverige i alla fall?

Annars blir det till att baka en jätteladdning biskvier och försöka muta nån händig kollega...
_ _ _ _ _

På det stora och det hela har det varit himla fint väder här i Mosjøen sen jag kom tillbaka - bara nån enstaka regndroppe, och riktigt varmt. Det enda stället där det är kallt och grinigt är faktiskt - i min lägenhet. Typ 17 grader (eller... det går väl upp till 18.5 när jag ställer upp ytterdörren). Men vad fasen, jag vägrar att slå på värmen redan i augusti!! Så det är fleecejacka och yllesockar som gäller. Ser ju lite fånigt ut, förstås - en kollega tittade förbi igår kväll och vi stod ute på verandan och surrade en stund - han måste ju ha trott att jag är extremt frusen... :)

Enligt väderprognosen ska det regna imorgon. Bra. För jag tänker jobba. Inser att jag aldrig hinner bli klar med det som ska fixas innan skolstart annars.


Kommentarer
Postat av: TinaO

Hej! Kul att höra av dig!



Och jo, fattar du hur äcklig den där jättespindeln var!!? Men jag kunde bara inte låta den sitta kvar där med rumpan full av nya äckelspindlar, som kanske dessutom skulle kunna leta sig in... rys



Men den gröna var lite cool, även om jag inte hade velat ha den i mitt hem heller.



Visst är det bra med en rejäl zoom på kameran? :D

2010-08-14 @ 14:25:59
URL: http://tinaottosson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0