Pfffft...

... luften gick precis ur mig. Har varit på jobbet idag, från 11.00 till 18.15 - och det enda jag hade med mig i matväg var ett äpple, en halvliter läsk och en halv chokladkaka. Hungrig!!! Så på vägen hem svängde jag in på Rimi och köpte middag - färdigmat att slänga i mikron. Jag orkade bara inte laga nåt själv - inte ens koka makaroner!! Men det är första gången jag köper mat sen jag kom tillbaka från semestern - annars har jag levt på det jag lagat och lagt i frysen. Upptäckte innan jag åkte till Sverige - och frostade av frysskåpet - att det var en hel del som ackumulerats där under våren... så jag bestämde mig för ett köpstopp tills lagret är tömt! Utom ikväll då.

Om jag hann det jag skulle? Jovars. Nästan. Alla böcker är plastade (utom folianterna, för jag fick slut på den breda plasten - har beställt mer men det hann inte komma innan helgen, så det återstår 40 böcker). Alla böcker är registrerade. Och jag har förberett för utlån till de två första klasserna - av 29...:



Hittills är 19 av dem inbokade:



Räknar med att kunna pressa in de tio som återstår också, så att alla får sina böcker under veckan - men inte blir det mycket tid att hinna hämta andan inte! Jag har sagt ifrån att det måste vara en halvtimme mellan klasserna (utom idrottsklasserna, där vill jag ha en hel timme för det är uppåt 30 elever i de klasserna - till skillnad från de andra som är 15). Ska ju både hinna gå igenom lånereglerna med dem (att de blir ersättningsskyldiga om de skriver i böckerna, förstör dem eller tappar bort dem, ja ni vet), låna ut alla böckerna till dem - och få dem att skriva namn och klass på försättsbladen (för det har de lov till, så de undviker att blanda ihop sina böcker med bänkgrannens - för de ansvarar för de specifika exemplar de har lånat). Ja, och så ska jag ju hinna ta fram rätt böcker till nästa klass och vara beredd att upprepa proceduren när de kommer. Hektiskt? Jo, men det gick rätt bra i fjol. Det stora problemet är när jag inte hittar eleverna i utlåningssystemet - oftast beroende på att jag stavat deras efternamn fel (lätt hänt när de heter Gluggvasshaug, Stabbforsmo, Smalsundmo, Stortjønnli osv) eller att de bara uppgett det ena namnet (för nästan alla har två efternamn) - men det brukar lösa sig.

Misstänker att den svagaste länken är - mina handleder... känner redan av dem och inte lär de ju må bättre efter en vecka med utlån av ett ton böcker. Eller två. Hur mycket väger en bok? Ett halvkilo i genomsnitt kanske? Då räcker det inte med två ton. Två och ett halvt, typ. Ska bli skönt att slippa se just de böckerna på ett tag sen!!

På plussidan står att jag antagligen fördubblar årets utlånsstatistik innan fredag... :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0