Oooiiiiiii!

Oh boy. Nu är skolan igång igen. Med besked. Har haft fullt upp och mer därtill hela dagen - och då har eleverna inte ens dykt upp än!! Men hundra ivriga/stressade/förvirrade lärare som vill avtala tid för utlån av läromedel/beställa lärarexemplar/lämna tillbaka allt de lånat i sommar/få hjälp med att lägga ut information på hemsidan/diskutera allt mellan himmel och jord - ja, det har gjort att andningspauserna varit få. Men det är kul!!!

Däremot hann jag aldrig sätta igång med plastning och registrering av de återstående läroböckerna (fick dessutom två kartonger till idag), så jag ska jobba imorgon också. Om jag bara kravlar mig upp hyfsat tidigt borde jag hinna klart. Och krisar det, ja... då får jag väl ta söndagen också i bruk... we'll see. 

Fick en e-post under eftermiddagen som gav mig skrämselhicka. Där stod att det var osäkert om biblioteksdatabasen skulle hinna samköras mot elevregistreringssystemet innan eleverna börjar på måndag - vilket skulle inneburit att jag fått sitta och skriva ner streckkoderna på alla böcker som lånades ut på ett ark (eller snarare en hel anteckningsbok) och sen sitta och knappa in allt i efterhand och be en bön att jag inte skrivit fel eller oläsligt. Uuuuhh... men - tack och lov - så kom det kontrabesked en timme senare och nu lovar man att allt ska vara klart och på plats när eleverna dyker upp. Halleluja! :)

Nu har jag en myyycket lugn kväll framför mig - det jag ids fixa av helgstädning är gjort (=dammsög igår) så nu är det soffan och en bok eller film (har inte bestämt mig) som gäller. Det har dessutom börjat killa misstänkt i halsen - det har jag INTE tid med så jag hoppas att en god natts sömn hjälper. 

God kväll & god natt & god helg!!


Ytterligare en grej på min "vill ha"-lista...

Kommentarer
Postat av: Anki

OM du måste skriva; använd istället Word! Öppna ett dokument, skriv personnummer och läs in streckkoderna med skanner. Visseligen måste du göra arbetet en gång till när man knappar in i systemet, men fördelen är att man inte har kontiga/oläsliga etikettnummer på papper och handlederna får vila lite.

2010-08-24 @ 20:57:33
Postat av: Jenny

Tack! Bra idé!!

2010-08-24 @ 23:11:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0