Julstämning

Var på ekonomimöte på lantbruksskolan idag (eller Mosjøen vgs studiested Marka som är det officiella namnet). Vintervackert när vi parkerade utanför skolan - klart man får julstämning då:



Miljøtjenesten hos oss har dessutom gjort julmysigt i matsalen:





Nu hoppas vi bara att dukar och ljuslyktor får vara i fred... :)
_ _ _ _ _

Dagens fråga i bibliotekets adventskalender:
Vad heter vinnaren av Nobels fredspris, och varför kan han inte komma
till Oslo och hämta priset?


Ganska många kunde svaret, eller i alla fall nästan: "Det är ju han den där kinesen",
som flera sa - och sen googlade de sig raskt fram till namnet.

Fast en kille bestämde sig för att gissa. Hur det gick? Njaa.... hans förslag?

Han Solo.

Njä. Tror inte det.
_ _ _ _ _

Igår kväll var Kristine, kompis och tidigare kollega, hos mig och lärde sig baka biskvier.
Jag instruerade, hon bakade. Gick finfint!! :)

Ikväll bakar jag biskvier ensam. Ska baka imorgon också. Och på fredag. Och möjligen lördag. Men sen blir det inte mer. För då tar mandelmassan slut... och dessutom har jag då expedierat alla beställningar + några burkar som jag tar med hem till jul. Plus ett par burkar som jag ska ge bort (bland annat till de där snälla husvärdarna som också idag sopat av och skottat runt min bil). På det stora hela har det gått otroligt smidigt i år - visst, jag har lagt ner ganska många timmar, kvällar och helger, men så tycker jag ju också att det är kul att baka. Och jag har inte känt mig stressad på samma sätt som i fjol. Började lite tidigare, har levererat allt eftersom - och har inte minst sett till att ha tillräckligt med svensk mandelmassa och blockchoklad!
_ _ _ _ _

Har nu läst julberättelser i nio klasser, och har ytterligare tio inbokade. Och jag misstänker att det blir fler - i alla fall om eleverna får bestämma: "Men när kommer du till oss?? Vi vill också ha pepparkakor!!"

Varpå jag svarar att det bara är att tjata på lärarna - jag kommer till alla som vill, men avtalar tidpunkt med dem. Kan ju inte bara braka in mitt i en lektion heller!
_ _ _ _ _

Det här måste ni se!! Vinnaren av Skal vi danse - Norges variant av Let's dance. Åsleik Engmark, skådespelare och regissör, kom med som reserv och sopade banan med alla konkurrenter. Och det var inte så konstigt - han var i en klass för sig själv:



... och finaldansen:



Genial!! :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0