... och hemma igen


Hattfjelldal

Där var ännu en resa till Sverige avklarad. Mostern fyller 60 idag (hipp hipp hurra, grattis på din dag Sonja!!), och vi samlades i Malå hela gänget för att fira. Mormor har varit lite piggare ett par dagar, jätteroligt. Men hon orkar inte så mycket förstås. Hon är väldigt nyfiken på Evas mage (vem är inte det??) och pratar mycket om bebisen. Magen växer - och jag inser med en viss förskräckelse att det nu brinner i knutarna. Jag har ju lovat att lära mig sticka och förfärdiga ett plagg till knytet. Måste börja snart!!

Klantade mig igår - backade in in en bil på parkeringsplatsen utanför ICA. Kom för nära, men dessutom var det snorhalt under snön så det hjälpte inte att jag stampade på bromsen. Hur det gick? Glaset på det ena bromsljuset gick sönder på bilen jag gled in i, och på min bil fick rampen till nummerplåtsbelysningen sig en knäck (kan lägga ut en bild imorgon, har inte dokumenterat skadan än). Jag rusade in på ICA och frågade runt tills jag hittade bilens ägare - en mycket trevlig kvinna som följde med mig ut och som konstaterade att "det här gör vi väl upp oss emellan?" Jo. Det gör vi. Så hon hör av sig när hon varit på verkstad, och jag ersätter utläggen. Men hon har en Audi - ska vi slå vad om att det blir minst dubbelt så dyrt som om hon haft en, säg, Fiat...???

Tänkte mig ju att jag skulle slippa bilrelaterade utgifter ett tag nu, när jag precis betalat av det sista på billån nr. 2 (omregistreringsavgiften). Men icke. Bara att konstatera, bilar är penga-slukare...

   

Kommentarer
Postat av: Marie

Skyll inte på bilen den här gången. Bilrelaterad? Mja, är du säker på det? ;) Dock synd om dig som just haft nog pengautlägg för bil.

2010-03-01 @ 19:41:20
URL: http://[email protected]
Postat av: Jenny

Hm. Nja. Njä. Du har rätt. Det var ju faktiskt inte bilens fel! Morbrodern föreslog att jag kanske kan stämma kommunen som sandat för dåligt. Tror inte det är lönt... :) Hur man än vänder och vrider på det så var det mitt eget fel. Och nåt ska jag väl lägga min väl tilltagna norska lön på! Å andra sidan finns det en massa annat jag hellre investerat pengarna i...

2010-03-02 @ 08:03:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0