Slåtter

Häromdagen slog pappa åkrarna runt huset med traktorn (och lien där det var för trångt för att köra). Och nu har vi räfsat i två dagar - svettigt, och gissa om händerna ömmar...? Men fint blir det!! Vad vi gör med höet? Bär det till skogs... Förr, medan vi hade får, hässjade och ladade vi alltihop såklart. I några år efter att vi hade slutat med får var det andra på ön som hämtade vårt hö men numera är det ingen som är intresserad. Varför vi envisas med att slå? För att hålla landskapet öppet. Dessvärre håller (delar av) Holmön på att alldeles växa igen, men så länge vi klarar det ska vi i alla fall behålla våra åkrar som just åkrar och inte ett mecka för sly och sånt!!

Vi måste förresten framstå som aningen exotiska. Idag blev pappa och jag fotograferade...
och det är mer än en cykelturist som saktat ned och tittat intresserat på det vi hållit på med.
Hehe! :)







Så här fint blev det...



(den andra åkern är vi inte riktigt klara med än... tar det sista imorgon).
_ _ _ _ _

Det ser lovande ut - länge sen det var så här mycket jordgubbskart:

 

Återstår att se om alla orkar bli riktiga röda bär - det är så torrt nu att det vete sjutton... vi vattnar och vattnar men det blir ju liksom inte riktigt samma sak. Dessutom har vi inte kvar så mycket vatten i brunnarna... Eventuellt ska det komma nån regnskur imorgon, men det tror jag först när jag får se det. Vanligtvis ser vi regnmolnen dra förbi på ömse sidor om Holmön medan solen steker på just oss. Det är inte för inte som Holmön kallas "Sveriges soligaste ö"! Vilket förstås är väldigt trevligt i semestertider - bara vi kunde få en liten skur nån gång ibland. Är det för mycket begärt?

Fick sms från Unni igår - hemma på Helgeland är det kallt och regnigt så det förslår. Olika falla ödets lotter. Jag föreslog en byteshandel - om de får lite sol av oss kanske vi kan få lite regn av dem? Jodå. Unni meddelade att hon säljer regnet billigt. Mycket billigt!! :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0