Torrt!!

Äsch! Såväl SMHI som yr lovade att vi skulle få regn. Igår kväll såg vi till att det stod tunnor och hinkar vid alla stuprännor, och under natten vaknade jag säkert tio gånger och lyssnade förhoppningsfullt efter regnet. Men inte då!! Istället drog molnen förbi och idag blev det ännu en solig och smällvarm dag. Och det gör väl inget - om det inte vore för att potatislandet håller på att ramla ihop av torkan, och brandfaran växer för varje dag. Det är kruttorrt i markerna! Nån som grillar och inte släcker ordentligt efter sig, en bortslängd fimp - ja, det är inte mycket som behövs för att det ska börja brinna. Och vi har ytterst knappa resurser för att få stopp på en brand innan den sprider sig. Ironiskt - vi är omgivna av vatten men ändå hjälplösa.

Förr i tiden var det så här man skulle göra i händelse av brand - anslaget sitter i vår bagarstuga:


_ _ _ _ _

Eftersom jag i min enfald trodde att detta skulle bli en grå och regnig dag hade jag bestämt mig för att baka. Vilket jag med en dåres envishet höll fast vid. Så jag har bakat klart biskvierna till visfestivalen, dessutom till Rasmus dop samt till två grannar som gärna ville köpa. Pust och stön, nu bakar jag inte mer under semestern!!
_ _ _ _ _

Utlovad bild på den gamla bäddsoffan som numera hamnat i friggeboden - vilket, by the way, är den enda byggnad jag äger:

 
_ _ _ _ _

Åkrarna är färdigräfsade!!


_ _ _ _ _

Evas pion:



... som dessvärre knasade ihop idag, det blåste rätt ordentligt och blombladen flög all världens väg...
_ _ _ _ _

Trots torkan har vi lyckats hålla liv i jordgubbarna. De första har precis mognat. Vältajmat, då pappa fyller år imorgon. Jordgubbstårta blir det!! :)

Nu ska jag slå in hans presenter. Skvallra inte - han ska få en bok om Elvis Presley och en bok om naturkatastrofer. Ja, vad hade ni väntat, jag är ju bibliotekarie... :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0