Ny quiz-seger

Snön fortsätter - inte helt oväntat - att vräka ner. I morse fick jag närmast pulsa fram till bilen. Jodå, körde idag - dels ville en kollega ha skjuts, dels skulle jag på web-möte på MRK. Hubro-vegen var i vanlig ordning inte plogad (men det säger jag inte så mycket om när klockan är 07.20, det var i alla fall plogat när jag kom hem). Det har växlat mellan sol och snö under dagen men nu ikväll när vi kom ut från Onkel Oskar, ja, då vräkte det ner lapphandskar stora som assietter!!! Visst, jag gillar vintern, men nu börjar till och med jag få nog...

Quizen, ja.

VI VANN VI VANN VI VANN!!!!!  :)

Utan Odd hade det dock gått åt pipsvängen... han är suverän på gamla rockband. Och alla musikfrågor handlade om dylika. Dessutom klarade vi bl.a. vad Spindelmannen heter "till var-dags" (Peter Parker), vilken rätt som fått namn efter det italienska ordet för byxor/strumpor (calzone), att pH3 är 100 gånger surare än pH5, vad ordet vodka betyder (vatten), namnet på John Travoltas rollfigur i Grease (Danny) samt vilka tre lag som ligger först i Champion's League. Och slutresultatet i bronsmatchen i kälkhockey i Paralympics mellan Norge och Canada (2-1).  Och dessutom - vi klarade 4 av 6 nationer som deltar i "6 Nations Cup" i rugby!!! (också det tack vare Odd - och länderna är England, Wales, Skottland, Irland, Frankrike och Italien - varav vi hade rätt på alla utom de två sista).

Andra omgången slutade med en femteplats. Där missade vi bl.a. de två största floderna i Australien (Darling och Murray), från vilket land gruppen Flight of the Conchords kommer (Nya Zeeland) och i vilket land (och stad) helgens Formel 1-lopp ska köras (Melbourne, Australien). Jaja, man kan ju inte kunna allt!! Men vi grämde oss över att vi inte kom på namnet på bartendern i Cheers! (Skål!). Han heter ju Sam Malone!

Good night!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0