Pang!

Nej, det var inte jordbävning i Mosjøen idag - det var jag som drattade på ändan. Med en smäll!! Precis utanför skolan, när jag skulle gena över parkeringen till IT-avdelningen för att hämta en ny toner till skrivaren. Inte var det halkigt heller så hur jag bar mig åt vet jag inte. Resultatet? Öm i rumpan. Lätt bedövad i ryggen. Och vänsterhanden funkar inte riktigt som den ska, den är öm och svullen. Men inga benbrott. Ska kanske vara tacksam för att jag är "välisolerad" eller vad det nu var en kollega kallade det för några år sen. Då var det skidåkning som var på tapeten, och jag sa att jag inte ville ge mig ut och åka förrän det kom mer snö så att jag inte skulle slå mig fördärvad när jag vurpade. Nej, nu minns jag vad han sa: "Jamen, du har ju en del att landa på...". Tack för den. Inte den finaste komplimang jag fått, precis.

Hade tänkt städa ikväll - men glöm det. Tänker ägna mig åt självömkan istället, och lägga mig på soffan med en deckare och knapra choklad... (vilket i och för sig är nyttigt, ja, bokläsningen alltså: läs mer böcker och lev längre).

Men lite (fysiskt) duktig har jag i alla fall varit - gick till jobbet. Och hem igen. Det var -24 när jag kom fram imorse, "bara" -13 när jag gick därifrån. Vintern behåller greppet - fast nu varnar yr.no för kraftigt regn framåt helgen. Hu då.
_ _ _ _ _

Jag är faktiskt rätt bra på att skriva norska! Mail och annat som jag skickar ut till lärarna brukar jag kontrollera genom att kopiera över texten till word för stavningskontroll. Imorse gick jag ut från att stavningskontrollen var urkopplad när det inte blev rödmarkeringar i texten - innan jag insåg att jag nog faktiskt lyckats få allt rätt. Det tar sig! :)

... men finnarna bör kanske träna lite:


Oh dear... :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0