Splash!!

Efter den torraste vintern i Norge på över 100 år (så torrt att det faktiskt är vattenbrist i delar av landet) borde man väl jubla över att regnet vräker ner idag. Men nja. Kan inte påstå att jag är överdrivet begeistrad - vägen härutanför liknar mest en rodelbana och jag har letat fram broddarna igen. Funderar på om jag bör ta gummistövlar till jobbet imorgon eller om det funkar med goretex-skorna. Det återstår att se.
_ _ _ _ _

Slirade hem till Unni och EA och åt middag. Revbensspjäll med alla tillbehör. Jättegott!!
Julen varar än till påska... :)

Tog med mig en chokladtårta till efterrätt. Enkel och himla god:

Chokladtårta

100 g smör eller margarin
2 ägg
2 dl socker
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 1/2 dl vetemjöl

Fyllning:
2 blad gelatin
2 dl marsánkräm (kokmarsán)
50 g mörk blockchoklad
2 dl vispgrädde

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund bakform, ca 22 cm i diameter, gärna med löstagbar kant.
2. Smält smöret i en kastrull. Blanda ner ägg och socker. Blanda sist ner alla de torra ingredienserna och rör smeten slät.
3. Bred ut smeten i bakformen och grädda kakan i 25-30 min.
4. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i ca 5 min.
5. Koka marsánkrämen enligt recept på förpackningen. Krama ur gelatinbladen och blanda ner dem i den heta krämen. Tillsätt blockchoklade i mindre bitar. Rör om tills chokladen smält och krämen är jämn och slät. Vispa grädden och vänd ner den i krämen.
6. Tag den kalla kakan ur formen och diska ur den. Lägg tillbaka kakan i formen och bred ut fyllningen i ett jämnt lager. Ställ tårtan kallt att stelna.
7. Ta loss kakan ur formen då den stelnat.

Enligt originalreceptet ska tårtan garneras med flagad vit choklad, men jag brukar ta lite strössel. Eller silverkulor om det ska se lite extra lyxigt ut.

Hm... har förresten kvar lite av tårtan... tror jag ska ta en bit nu! :)
_ _ _ _ _

Äh. Räckte det verkligen inte med dokusåpan Ullared???
Nu har norrmännen hakat på, ikväll var det premiär för Svinesund - handel i grenseland.
Suck. Om jag tittade? Nä tack.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0