Återblick

Hehe, ibland tar jag lärarna med storm!

Det satt en grupp elever i bibblan idag och förberedde en muntlig presentation, där de skulle diskutera fördelar och nackdelar på ett givet tema. Så kom läraren in, gick fram till dem - och tvärstannade. "Men... har ni hittat den där boken på egen hand?!" utbrast han. "Nä, den stod här - fråga Jenny", svarade eleverna. Så han vände sig mot mig: "Är du synsk eller?" Eh. Vaddå? Jo, det visade sig att det tema gruppen skulle jobba med var fair trade - och boken jag skyltat med på det bord där eleverna slagit sig ner var - den här:Inte illa, även om det var en ren slump! :)
_ _ _ _ _

För er som saknar Jostein Pedersens giftiga schlagerkommentarer (han var ju under flera år en fast gäst i den svenska expertpanelen, samt kommenterade den internationella finalen för norsk TV) - kolla in hans blogg! Här delas det ut kängor åt flera håll - för det mesta mitt i prick. Även om svenskarna väl sätter i halsen när han skriver:

Skal vi ta verste først: Sverige går ikke videre. Unge, søte og urutinerte Anna Bergendahl faller igjennom. Til tross for sangens åpenbare tristesse smiler hun som om det skulle bli forbudt i morgen den dag, og hun er tydelig nervøs. Dette blir for anonymt og spinkelt, til tross for at sangen i seg selv er gangbar P4-ørefyll.
_ _ _ _ _

Upptäckte precis att det är en del bilder från de senaste veckorna som jag glömt/
inte hunnit lägga ut. Så här kommer lite av varje!

  Bibliotekarie "in action"...

Holmön i alla varianter: 

     Kvällshimmel i Sävar:Storasyster och lillasyster på lillasysters födelsedag:


GRATTIS GRATTIS GRATTIS LILLVÄN!!!

I Bodø förra veckan:     

Ett försök på att dokumentera tillståndet på Saltfjället, med ras och en järnväg som nästan låg under vatten. Men smutsiga bussfönster och en delvis skumpig färd lade inte direkt till rätta för högkvalitativa bilder...

     

... så istället kan ni kolla på Rana Blads hemsida! :)


Inte alls så rädda renar - på vägen mot Malå förra veckan

   
Vått längs vägarna...

Och därmed är jag ikapp! :)

Avslutar med (ännu) en bild från Sjonfjellet, med utsikt mot Lovund och Atlanten


_ _ _ _ _

Sitter på jobbet och kämpar med uppsatsen - letar fortfarande efter motivationen... Den ska bli 3500-4000 ord lång, och vi har kommit igång med skrivandet. Den är faktiskt redan mellan 3500 och 4000 ord! Probelemet är bara att vi måste skriva om den - rejält. Korta ner, lägga till, formulera om - det är inte gjort i brådrasket. Innan nästa helg ska vi skicka den till Bodø för en sista koll innan slutversionen skall lämnas in den 16/6. Gissa vem som drar en lättnadens suck när vi kommit så långt?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0