Länge sen sist

Nej, jag har inte lagt ner bloggandet. Det har bara inte funnits tid de senaste dagarna. Sorry!

Men nu ska jag sitta här hela kvällen om det skulle behövas! Datorn är ju (som jag vid flera tillfällen tidigare har påtalat) inte direkt snabb, men det är ju bra att vi i alla fall har en dator. Dessutom har jag tagit med mig en bok som jag kan läsa i medan datorn kämpar med att ladda upp bilderna... :)

En olycka kommer sällan ensam, brukar det ju heta. Det upptäckte jag på lördagsmorgonen. Inte nog med fredagskvällens punktering - nu havererade kameran också. Grrrr.

Rejält blåsigt på lördagen - och prognoserna pekade på ännu hårdare vind under söndagen. Vi skulle hälsa på hos Rasmus & co i Vännäsby på söndag, och pep iväg med färjan redan lördag kväll för att vara på den säkra sidan.

Det blev en mysig dag med lilleman och hans föräldrar!

Måndagen tillbringades i Umeå, uträttandes en himla massa ärenden. Bland annat köpte jag ett nytt däck (himla trevliga och tillmötesgående typer på HB Däck, och vilken service sen!) - och en ny kamera. På CyberPhoto menade man att jag sannolikt slitit ut den gamla. Jaha, kanske det. Hur som helst hade garantin gått ut och att reparera den skulle kosta minst 1000:-. Det tog mig typ två sekunder att komma fram till att jag ville ha en ny kamera istället - en likadan som den gamla men den nya versionen med 16x optisk zoom och inbyggd GPS. Panasonic DMC-TZ20, om nån skulle undra. Och jodå, jag läste faktiskt igenom instruktionsboken innan jag satte igång att fotografera, inte illa för att vara mig! :)

Igår morse styrde vi kosan ut till ön igen. Sol och vackert, och av blåsvädret var det ingenting kvar. Med nästa färjetur kom Rasmus och hans mamma - de åkte iland igen i eftermiddags. Tänk, två dagar med lilleman - och jag är alldeles utsliten!! Jag är mäkta imponerad av syrran som orkar med. Alltså, Rasmus är världens gosigaste och gulligaste och finaste - men han är så kvick och livlig och har sån energi att det nästan tar andan ur en. Jag hävdar bestämt att när han börjar på dagis lär de få nyanställa personal... :) :)

Ikväll cyklade jag en tur till Gäddbäck och Sörsundet. Och kunde konstatera att pappa har rätt - det är världens ormsommar. Dels var det ju den där krabaten som sladdade runt på vår gårdsplan för ett par veckor sen, dels har pappa sett flera andra. Och nu, när jag skulle luta cykeln mot en sjöbod (stödet är kaputt) så fräste det till och en sicksackrandig rackare snärtade till med svansen och försvann in under nyss nämnda bod, bara en decimeter från där jag hade cykelhjulet. Jag bestämde mig för att cykla vidare istället...

Hm. Och här tänkte jag avsluta med lite bilder. Men tydligen är kortläsaren (en SanDisk från Clas Ohlsson) inte längre kompatibel med datorn. Eller så är det minneskortet till den nya kameran. Hur som helst - programmet bara hänger sig. Skit!

Så ni får tänka er blått hav, strålande sol och en mås som sitter på kajen. 
Och en massa annat.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0