Biblioteksflytt

Oh herregud, nu är jag sliten. Och har ont i huvudet.
Och då har jag knappt börjat på uppsatsen än...

Hela gårdagen ägnades åt att flytta ett bibliotek! Fast inte mitt eget, utan studiested Markas. Från en ruffig källarlokal under gymnastiksalen och bortom all ära och redlighet, till ljusa luftiga lokaler med panoramafönster och helt ny inredning. Ikke verst!!! Tack vare superduktiga elever tog det bara ett par timmar att flytta upp allt - trots att skolan inte har hiss och de alltså fick bära alla lådor med böcker uppför trapporna och genom långa korridorer. Sen ägnade vi - Mosjøen videregåendes tre bibliotekarier - resten av dagen åt att försöka få struktur på nya stället.

Framåt kl 18.00 tröt orken. Då hade vi kört stenhårt sen 08.15, med 20 min lunch som enda paus.

Hur det blev? HIMLA BRA!!! Än är väl inte riktigt allt på plats, men tendensen är klart lovande. Dessutom blir detta det enda bibliotek på Mosjøen vgs som är tillräckligt stort, enligt riktlinjerna från Utdanningsavdelinga (grundareal på 60 kvm + 0,52 kvm/elev). Vi andra skulle behöva dubbelt så stora lokaler om man ser till antalet elever. Bara att börja tjata... :)

Så här såg det ut nere i källaren:



... och så här ser det ut i det nya biblioteket:








_ _ _ _ _

Nu ligger jag i soffan och slappar. Känner fortfarande av den där vaknatten ombord på Hurtigruten, tror jag - har inte hunnit sova ikapp mig. Men nu hoppas jag sprätta upp som gubben i lådan imorgon bitti, pigg och motiverad för uppsatsskrivande. Håll tummarna...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0