En dag på havet

Vilken dag. Vilket väder. Vilken upplevelse!!!!!!!!!!!!
Vi är fullständigt lyriska, både Anki och jag. Hurtigruten rekommenderas å det varmaste!!

Men först några bilder från Nyholms Skandse (ett fort från 1800-talets början och som nu renoverats), som ligger på ett näs utanför Bodø centrum och som vi ju besökte i lördags. Vi fick gå runt hela hamnen/viken för att komma dit så vi travade nog bortåt en mil, men det var det värt!


Utsikt från från fortet in mot stanOch så ett par bilder från Topp 13 som är en bar som ligger på toppen av SAS Hotel Radisson. Utsikten går inte av för hackor... men vi har inte testat drinkarna (som flera sa att vi borde, för de ska visst vara väldigt goda) utan vi åkte ner igen när vi dokumenterat omgivningarna:

Så över till Hurtigruten. Vi gick som sagt ombord kl 02.00 igår morse. Eller natt. Eller vad man nu ska kalla det - riktigt mörkt var det i alla fall inte. Planen var att försöka sova ett par timmar - vi hade inte bokat hytt men det var fritt fram att slå sig ned i de bekväma fåtöljerna i salongen på däck 7. Hm. Vi lyckades väl slumra nån halvtimme, men mer var det inte. Alldeles för mycket att prata om, alldeles för mycket att se längs rutten redan från start! Så redan vid 05.30 var vi ute på vår första upptäcktsfärd och fotograferade solen på väg upp. Sen blev det regelbundna turer fram och tillbaka, upp och ner, in och ut. Emellanåt var vinden kall, så att parkera ute på däck några längre stunder var inte aktuellt. Men ändå. Sol, sol, sol och så himla fantastiskt vackert.

Antar att ni väntar på bilderna? OK, här kommer några av dem:


Gryning


Ørnes


De Syv Søstre glider förbi...


Solglitter på havet och Ylvingen till höger i bild. Ni som ser Himmelblå känner väl igen er? :)

Nu kommer det att bli lite sporadiskt bloggande från min sida ett tag framöver. Uppsatsen på kursen ska lämnas in 20 maj, och veckorna fram till dess kommer jag att ha fullt upp. Gruvar redan för hur i himlens namn jag ska hinna bli färdig. Så bloggen (och en del annat) får stå tilbaka.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0