Äntligen quiz!

Så har quiz-säsongen på Onkel Oskar dragit igång. Sååå kul!! :) :)

I år är det ett par nya inslag: för det första ett "hurtigspørsmål" per runda, där det gäller för laget att utse en snabb och kunnig medlem som rusar fram till ett bord mitt i lokalen där det ligger lappar att skriva på, noterar svaret på den nyss ställda frågan och sen rusar fram till quizmastern och lämnar ifrån sig lappen. Det lag som snabbast lämnar rätt svar får två poäng.

Det blev en smula kaotiskt när folk sprang som yra hönor... :)

Om vi fick poäng? Njää...

Det andra nyhetsinslaget är att alla lag ska skriva egna frågor - en eller två varje vecka - och lämna in. Veckan efter dyker någon/några av frågorna upp i quizen. Det betyder alltså att om man ställer en himla lurig fråga och den kommer med, så kanske inget av de andra lagen kan svara och då har man gett sitt eget lag ett litet försprång. Men å andra sidan, om man ställer alltför konstiga och omöjliga frågor lär de ju aldrig komma med. Lite balansgång där. Vi landade på en geografifråga - huvudstaden i ett litet land vi hoppas att de andra inte ens vet existerar - och en naturvetenskapsfråga med lokal anknytning.

Hur gick det då igår? Jotack, ganska bra faktiskt! Vi landade topp tre i båda omgångarna, efter att bland annat svarat rätt på följande:

Var ligger den norska forskningsstationen Troll?
(I Antarktis)

Vilket fabeldjur är till hälften lejon, till hälften örn? (Grip)

Varifrån kommer kalypson? (Trinidad)

Vilket bilmärke har en modell som heter Yeti? (Skoda)

Vilken artist heter egentligen
Stefani Joanne Angelina Germanotta? (Lady Gaga)

Vad heter det nya landet i Afrika som blev självständigt i sommar, och vad heter huvudstaden?

(Sydsudan och Juba)

Sen bommade vi ju en del också - till exempel var jag tvärsäker på att prinsessan Diana dog 1998, eftersom jag bodde i Sogndal då och fick besök av moster med make och vi såg på TV att hon omkommit. Det jag i hastigheten glömde bort var att de hälsade på mig två gånger... första gången redan hösten 1997. Hmpf!

Och det ska f-n veta att Tour de France gick av stapeln för första gången redan 1903!

PS. Förresten, det var ytterligare en nyhet på programmet: veckans schlagerfråga! Och det är nog delvis mitt fel då jag gnällt över att det är så många svåra musikfrågor... så quizmastern frågade vad jag tyckte det borde vara mer av. Hoppla. Har faktiskt forsökt lära mig en del gamla vinnare - en del är riktigt bra, men... hm... inte allt, om man säger så. Vilket gör att jag glömmer dem så fort jag hört dem. Gårdagens fråga var dock inget problem:

Vilket band hör vi här och vilket år vann de ESC?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0