Augustiläsning

Njää... det blev inte så många böcker i augusti heller... dags att sätta fart. Vilket jag faktiskt har gjort - har redan betat av två septemberböcker fast vi bara är ett par dagar in i månaden!
 
Men först augusti:
 
 
Arne Svingen: Svart elfenben (CD-bok)
Tonårskillen som är bokens berättare, följer med sin kompis Sam till Elfenbenskusten för att leta efter dennes mor. De kom ifrån varann under inbördeskriget - Sam flydde till Norge men har fått veta att mamman finns i ett flyktingläger. För en norsk kille är mötet med ett krigshärjat Afrika både spännande och skrämmande - med vapen, hot och mutor som ständiga följeslagare.
Svart elfenben borde egentligen vara en viktig och angelägen bok - men jag gillade den inget vidare. Den grep mig inte - inte förrän helt på slutet - och jag slet med att fatta sympati och intresse för de båda grabbarna, som för att finansiera resan knivrånade en man i Oslo.
 
 
Ally Condie: Flukten
Detta är del 2 i serien Matched. Utan att avslöja för mycket så fortsätter kampen mot Samfundet, och Cassia slits fortfarande mellan Xander och Ky, mellan tryggheten i det kända och en önskan att upptäcka världen utanför.
Jag gillar de här böckerna! Visst, det är lite Twilight (triangeldrama) möter Hungerspelen (kamp mot övermakten), men inte lika actionspäckat utan mer filosofiskt och eftertänksamt. Jag väntar spänt på upplösningen...

Det här var den bok jag aldrig hann läsa klart under semestern - ett tecken så gott som något att jag hade lite tid till övers när jag inte ens kom mig igenom en favoritungdomsbok...!
 
 
Linda Olsson: La meg synge deg stille sanger (CD-bok)
Äntligen kom jag mig för att låna den här boken - och det är jag glad för. Har hört så mycket positivt om den utan att jag egentligen kände att det var en bok för mig. Men det var det! Det är en fantastiskt fin skildring av ensamhet, sorg och saknad - men också om en varm vänskap som försiktigt växer fram mellan Veronika och Astrid, två människor som på ytan verkar diametralt olika, men som visar sig ha mycket gemensamt. Och som får varandra att växa.
 
 
Lars Kepler: Ildvitnet (CD-bok)
Ahhh! Kommissarie Joona Linna är en av mina favoriter! Han går sina egna vägar, retar gallfeber på sina chefer - men kommer alltid sanningen på spåret. Den här boken inleds med ett brutalt dubbelmord på ett hem för unga tjejer på glid - och snart riktas blickarna mot Vicky Bennet, en av tjejerna som bodde på Birgittagården men som rymde därifrån under mordnatten. Det är bara Joona som känner att det är något som inte stämmer...
Författarparet bakom pseudonymen Lars Kepler har aviserat att de har material till att skriva åtta böcker om den sympatiske kommissarien - och lyckas de bara hålla samma tempo och spänning som i de tre första böckerna så kommer jag garanterat att läsa dem allihop!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0