Lite av varje

Lilleman har lärt sig säga "moster" - i alla fall nästan. "Most", det är jag det!!
_ _ _ _ _

En av lillemans kompisar på dagis åker ståndsmässigt i Volvo 740:



Läcker, inte sant?
_ _ _ _ _

I måndags kväll såg jag Jägarna 2 hos Eva & Rickard. Spännande, oh ja. Men vi fattar inte riktigt vad ljudsättarna sysslat med. Älvbrus, skottlossning, bilmotorer, musik - ja, alla runtomkringljud hörs med all önskvärd tydlighet. Däremot hade vi stora problem med att höra vad folk sa. Och skruvade man upp ljudet för att få med sig dialogen, ja, då sprack nästna trumhinnorna i nästa sekvens när det plötsligt kom ett ratatata från ett gevär. Dumt.



Förresten, Peter Stormare är väldigt övertygande som psykopat.
_ _ _ _ _

Man blir bortskämd i Mosjøen. Det finns inte en enda avgiftsbelagd parkeringsplats i hela kommunen. Annat är det i Umeå. På parkeringen bakom Saga-gallerian har priset nu gått upp till 18 kr/timme. Hutlöst!
_ _ _ _ _

Såhär lite i efterskott har jag kommit på ett nyårslöfte - ett som det borde vara enkelt att hålla. Jag har i flera år sagt att jag ska börja skriva upp titlarna på de böcker jag läser, men sen glömmer jag bort det lika fort igen. Nu ska jag leta reda på den läsdagbok jag fick av Marie för ett par år sedan (och att hitta den blir väl det mest tidsödande i kråksången), och börja notera.

Resultatet i januari blev sju böcker. Eller sju och en tredjedel, ungefär. En stilla storm började jag med i mellandagarna, men läste klart efter nyår. Och Et stille umerkelig drap började jag på igår men har drygt hälften kvar.

Giles Blunt: En stilla storm
Jussi Adler-Olsen: Fasandreperne (digikort)
Jussi Adler-Olsen: Flaskepost fra P (digikort)
Jo Nesbø: Hodejegerne (digikort)
Johan Theorin: Skumringstimen (digikort)
Johan Theorin: Nattefokk (digikort)
Maria Parr: Tonje Glimmerdal (CD-bok)
Lene Kaaberbøl/Agnete Friis: Et stille, umerkelig drap (digikort)

Det är bara att inse - kunde jag inte lyssna på böcker hade resultatet blivit magert. Och jag erkänner - datorn stjäl en massa tid. Ännu mer eftersom min bärbara, som nu närmar sig 5-årsstrecket och därmed snart har överlevt sig själv, inte är direkt snabb. Sirapsseg, snarare. Så det där som skulle tagit fem minuter med en snabb dator kan ta en hel timme.

Dessutom - förbi är den tiden då jag kunde ligga en timme eller två (eller tre eller fyra) och läsa sen jag lagt mig. Nu somnar jag för det mesta som en klubbad säl inom fem minuter. Att jag har det svalt på sovrummet bidrar dessutom inte direkt till att man vill ha händerna ovanför täcket hållandes i en bok. På temperaturfronten var det en bottennotering igår kväll, förresten - har ju varit borta flera dagar och inte haft igång nån värme. +6,7 grader när jag gick och lade mig (under fyrdubbla filtar och med ullsockar på fötterna, så det var inga problem). Imorse hade temperaturen stigit - till +9,6.



Just ja. Apropå ovan nämnda böcker: Tonje Glimmerdal är en helt fantastisk barnbok, om en frejdig liten tjej som påminner inte så lite om Pippi och Ronja. Hon bor med sin pappa i Glimmerdalen, och hennes bästa kompis är 74-årige Gunnvald som är butter och tvär men har ett hjärta av guld. Men som också har en stor hemlighet, en hemlighet som vänder upp och ner på Tonjes värld. Att boken är på nynorska och att författaren själv läser är en extra bonus. En ren fröjd att höra på!!! :)

Kommentarer
Postat av: Unni

Hm! Har du glemt at du har gitt et nyttårsløfte før?:):).....det med å sitte mindre med PC'n!:):):)

2012-02-01 @ 18:53:26
Postat av: Jenny

Ehh... well... sliter litt med den, da...! :)

2012-02-01 @ 19:21:49
Postat av: Marie

Har jag sagt att huset där det legat ett lik i matkällaren i filmen är rektor G:s svärföräldrars fdhus? G sålde skog+huset för nåt år sen till Norra skogsägarna som uppenbarligen hade mest intresse i skogen och lät huset bli filmhus.

2012-02-01 @ 22:33:39
Postat av: Jenny

Jamenjust ja, det känner jag igen att du har pratat om!

2012-02-02 @ 11:42:33
Postat av: Marie

:)

2012-02-04 @ 21:20:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0