Fiskeförbud

 
Alltså. I många år har det varit förbjudet att fiska lax med fasta redskap t.o.m 10 juni - därmed lovligt fr.o.m. 11 juni. Så även i år - trodde vi. Pappa bad oss dubbelkolla på Länsstyrelsens hemsida, och det gjorde vi den 3 juni. Då stod det fortfarande ovan nämnt datum. Sagt och gjort - pappa satte igång med förberedelserna. Det tar en hel del tid att stena in armar, få ordning på ankare och dunkar mm. Så, på förmiddagen den 10 juni, ringde han mig och var en smula bekymrad. Han hade stött ihop med en bekant i Gäddbäck, och denne menade sig ha hört nåt om ändrat utsättningsdatum. Han bad mig kolla Länsstyrelsens hemsida ännu en gång - och döm om vår förvåning när det nu under fiske med fasta redskap stod att förbudet gäller till den 18 juni!! What?! Jag kollade när sidan senast ändrats - den 7 juni. Hur sent ute får man vara?! Pappa fick ju helt sonika ställa in sina planer, båtarna var fullastade och klara men fick vackert vänta.
 
Och i början av den här veckan kom nästa tvärvändning. Plötsligt stod det i VK att Havs- och vattenmyndigheten bestämt sig för att införa laxfiskestopp i Bottenviken - från och med torsdag 5 juli. Tjolahopp - det får vi veta med TVÅ dagars varsel. Vad tror ni pappa tyckte om det? Och vilken kvot, den har vi aldrig hört om förr...
 
Så vi fick sätta fart. Pappa tog upp flytfällan och kronarmen i onsdags, och igår var vi ute och tog upp en del av ankarna. Blev en kort säsong detta... med en totalfångst på åtta laxar och två öringar. Tror det måste vara bottenrekord... och pappa har lagt ner hundratals timmar med jobb. Väldigt snopet.
 
Så nu satsar han på abborfiske resten av sommaren! :)
 
På väg hem med ankarna i båten
 
Vad glor ni på?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0