Sliten

Pfft...! Tiden kring skolstarten är alltid intensiv - och jag glömmer från ett år till nästa hur sliten jag faktiskt blir. Igår kom jag hem framåt 18, fixade middag (=slängde en färdigpizza i ugnen) och lade mig efteråt på soffan för att läsa en deckare. Hann nog inte mer än ett par sidor innan jag slocknade. Och sen vaknade jag 01.55... fortfarande i soffan, med lyset tänt och dörren olåst. Borstade tänderna och raglade isäng - men var plötsligt inte så trött längre, så jag läste 40 sidor innan jag somnade om.
 
Nåja. Idag har jag betat av läroboksutlånet i de sista klasserna. Sen återstår bara "ströelever" - de som bytt klass eller inte var på skolan den dagen de andra hämtade sina böcker. Får en liten andningspaus i helgen (det verkar ska bli fint väder och i så fall kör jag nog ut till kusten - skulle det regna blir det jobb i alla fall den ena dagen), sen är det dags för biblioteksintroduktionerna för förstaårseleverna.
 
Och nånstans ska jag klämma in kassering av några hundra böcker (utdaterade läroböcker) som ligger i högar på golvet i biblioteket. Eftersom vi är ett Miljøfyrtårn kan man inte kasta grejer hursomhelst, utan det som går ska källsorteras. Vilket innebär att pärmarna ska rivas av alla böcker, för att papperet ska kunna återvinnas. Gissa om det tar tid...? Fast jag är helt med på noterna, det slängs alldeles för mycket i de vanliga soporna!
_ _ _ _ _
 
Ett par länkar som jag tänkt lägga ut flera gånger men glömt:
 
Webbkamera från Holmögadd
Kul! Har själv aldrig varit på "Gadden" (som ju länge var militärt skyddsområde). Tror jag ska försöka övertala pappa att vi åker dit med båten till sommaren.
 
21 tårtor som blev helt misslyckade
Hehe. Det är inte alldeles enkelt att baka fina tårtor...
 
Trangt i hylla
Underhållande om bokkassering på bibliotek - ja, för man kan och bör faktiskt inte spara allt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0