Schlager

Mäh. Det här tycker jag är en smula irriterande. Alltså, jag såg inte schlagern igår (varken den svenska eller norska), men tänkte att det ju går lika bra att se reprisen. Ehh... not. Kollade TV-programmet, och på NRK1 kl 8.35 skulle den norska varianten repriseras. Bara att pallra sig upp. Förra helgen visade det sig att progammet började före utsatt tid (hann bara se snabbreprisen), så nu slog jag på TV:n redan kl 8.00. Bara för att uppdaga att jag missade allt utom de två sista artisterna. Men vad fasen!?!? Nåja, har precis hört snabbreprisen, och det verkar väl inte som att jag missat så mycket.
 
Och när går den svenska schlagern i repris? Enligt TV-programmet: kl 23.25 ikväll. Men hallå!! Då sover jag, om jag ska orka kravla mig upp och gå till jobbet imorgon.
 
Tur att jag inte är lika schlagerfanatisk som förr. Faktiskt brukar jag hinna bli ganska less innan hela spektaklet är över. Visserligen är det final i den norska schlagern nästa helg - men den svenska har bara precis startat. Och allt oftare frågar jag mig hur alla de där bidragen som skickas in men inte kommer med i tävlingen egentligen låter, när man hör en del av det som påstås vara de bästa låtarna...?
 
Här är en av fjolårets finalister här i landet. Nog så bra som vinnaren Tooji, fast kanske inte lika internationellt gångbar (men, det visade sig ju senare att heller inte Tooji slog an i Europa...):
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0