Körkort

Igår förlorade jag mitt svenska körkort. Nej, det är inte så illa som det låter - jag har inte gjort mig skyldig til någon trafikförseelse! Däremot upptäckte jag häromveckan att det är dags att förnya körkortet. Konstigt att jag inte fått nåt brev från Trafikstyrelsen, tänkte jag, men efter att ha undersökt saken på nätet visade det sig att svenska myndigheter inte utfärdar nya körkort till personer med fast bostadsadress i utlandet. HMPF!
 
Så igår var jag hos Biltilsynet i Mosjøen och fyllde i ansökan om norskt körkort. Det verkar (peppar, peppar) bara vara en formalitet - ingen har i alla fall sagt nåt om att jag ska behöva avlägga prov. Puh. Det jag däremot måste, är att fixa intyg från optikern. Så nu har jag precis varit hos Specsavers. Och det visar sig att jag har bättre syn än 100%! Jag ser raden under den som representerar full syn! Utan glasögon! Så optikern undrar vad jag använder dem till... :) "Men det kan ju vara bra när du kör i mörker", sa han när han tänkt sig om. Alltså, texten på testtavlan blir lite skarpare med glasögon än utan, så nån slags nytta gör de ju. Men annars...? Jag får av och till ont i huvudet när jag växelvis går med och utan glasögon, men t.ex. under sommarsemestern struntar jag i dem helt - utan problem.
 
Nåja. Kontentan av det hela är att synen i alla fall inte kommer sätta stopp för det nya norska körkortet.
 
Ja, just det. Jag har fått ett tillfälligt intyg som gäller i tre månader, så jag behöver inte köra bil olagligt bara för att jag tvingats lämna ifrån mig det svenska körkortet. Om nån undrade.
 

Apropå bilar: klantade mig på julafton. Trodde jag köpt Sally till Rasmus (ni vet, Blixtens flickvän i filmen Bilar). Ehm. Det visade sig att jag tagit fel. Istället för den blåa bilen Sally fick han den turkosa bilen Vladimir Trunkov, som dessutom visar sig tillhöra "the bad guys". Rasmus blev inte riktigt så begeistrad som moster tänkt sig...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0