Receptprovning

Häromdagen blev jag så vansinnigt sugen på Waldorfsallad. Hemma har vi aldrig ätit det, men här i krokarna är det vanligt till (bland annat?) jul. I alla fall har jag fått det flera gånger när jag blivit bjuden på julmat hos restaurangeleverna. Och nu kom jag på att jag bara måste prova. Finns flera varianter av receptet så jag frågade en av restauranglärarna och fick det som de brukar använda - det här.
 
Resultatet? Gott! Även om jag tror jag tar lite mindre majonnäs och lite mer grädde nästa gång. Och så dubblade jag mängden valnötter (valnötter kan man inte får för mycket av). Ja, och dessutom: det är STORA portioner. Så jag får äta Waldorfsallad flera dagar till... :)
 
En annan grej jag plötsligt blev dösugen på är Snickerskake. Det kunde man köpa i kafeterian på skolan igår. Jag lyckades stå emot - jag och syrran har ju utmanat varann att bli lite nyttigare och därför har jag bestämt att jag bara får synda en dag i veckan. Lördagar. Men vad är det idag? Lördag... så vad tror ni jag har bakat? Jodå. En helt hysterisk kaloribomb. Men jag tog en timslång promenad imorse, skottade snö ungefär lika länge samt har trampat två mil på träningscykeln framför TV:n (till reprisavsnitt av Men in Trees på TNT), så visst kan jag väl få synda lite då...? Fast jag tror jag får frysa in det mesta och fortsätta frossandet nästa helg!
 
_ _ _ _ _
 
Apropå provning. Har testat vinterkängorna jag köpte på rea i våras. Ecco + GoreTex. Hade kostat över 1800:-, jag betalade 550:-. Bara en sån sak! :) Och jodå, i början av promenaden var de jättesköna. Men innan jag var hemma igen hade jag naturligtvis fått skavsår... as always. Jaja, får väl gå in dem lite i taget.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0