Digikort


Jag har snart lyssnat igenom alla digikort jag har på biblioteket. Vad göra då?! Alltså, det finns ju massor med CD-böcker, men det är inte lika praktiskt - i alla fall inte när man ska ut på promenad, baka, städa eller allt möjligt annat jag brukar göra medan jag lyssnar. Och i alla fall inte med min lilla bärbara CD-spelare som börjar hoppa och hacka i allt utom vågrätt läge ("bärbar" med vissa begränsningar, alltså...).
 
Men nu är problemet löst! Jag har nämligen upptäckt att Lydbokforlaget säljer tomma digikort - med 120 timmars speltid. Perfekt! :)
 
 
Jag har - såklart - köpt ett kort, och provat att kopiera över en CD-bok. Det tar visserligen lite tid att rippa och kopiera CD-skivorna, men verkar funka utan problem. Fast jag har inte lyssnat än - för boken är nr 3 i en serie där jag ännu inte fått tag på nr 2, så jag ska vänta in den först.
 
Enklast hade det varit om man kunnat låna/ladda ner ljudböcker i mp3-format och bara flytta över filerna direkt - men vi ligger lite efter på den fronten här i Norge, och möjligheterna att låna sådant på bibliotek är begränsade.
 
Förresten, jag har köpt en ny digispiller också. Det gamla har jag helt enkelt nött ut... ;)
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0