Mat och bak

Sådärja! Snart är dagens andra kaka färdiggräddad. Först blev det en Zebra Bar (cheesekake/brownie-kombination) och nu en Butterscotch Blondie (med farinsocker, ska visst smaka smör och kola - "som en brownie utan choklad" - men jag tror jag gräddade den lite för länge så den är säkert en aning torr). Vadan detta? Tja, dels köpte jag boken American Sweets på loppis i sommar och har inte hunnit avprova några recept tidigare, dels får jag besök från Sverige nästa helg. Bra utgångspunkt för en eftermiddag i köket! :)
 
 
Och så har jag gjort en trattkantarellpaj. Smakade bra!
 
Däremot är det tidsödande att koka både disk- och sköljvatten... än har det inte påvisats några sjukdomsfall kopplade till upptäckten av Giardiabakterien, men för att vara på den säkra sidan uppmanas alla att vara försiktiga. Det ska visst vara OK om man diskar i maskin på 60 grader - men jag som aldrig ens avprovat diskmaskinen (den stod här när jag flyttade in) vet inte om den funkar. Har aldrig känt något behov att använda den - det här är ju trots allt en enmanshushåll - men just idag hade det väl inte skadat...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0