Åland

Hälsningar från Åland! Här har vi det jättebra!
Börjar med det senaste - dagens upplevelser:

Andra cykeldagen. Knappt sex mil idag - med en mördarbacke på slutet. Nu är vi inkvarterade i en stuga uppe vid Getabergen med utsikt över öar och hav och njuter i fulla drag! 😊 
Vi inledde dagen med besök vid Bomarsunds fästning - Ålands största byggnad någonsin (18000 kvm), uppförd av ryssarna under 1800-talets första hälft. År 1854 anföll brittiska och franska trupper (vilket ledde till Ålands demilitarisering två år senare) och idag finns bara ruiner kvar. Men imponerande sådana.
Annars har dagen ägnats åt att cykla genom åländskt jordbrukslandskap med stora äppelodlingar (det produceras ca 4200 ton äpplen per år), och att fascineras över hur svenskt allting känns - jag hade t.ex. sett för mig tvåspråkig skyltning men det allra mesta står bara på svenska. De lokala butikerna säljer Expressen och Aftonbladet, och de vanligaste efternamnen är Karlsson, Eriksson, Mattsson, Jansson och Johansson... 😊Trodde inte det var möjligt att få en ÄNNU mindre stuga än i Sandösund... men uppenbarligen hade jag fel! 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0