Böcker, böcker, böcker...

Alltså. Jag letade i bloggen efter nåt helt annat, när jag snubblade över ett tio år gammalt inlägg som jag fastnade i. Himmel, på den tiden hade jag tid att skriva mycket och långt! ;) 

Inlägget hittar ni här, och det handlar alltså om en läsutmaning: 30 days of books
Massa böcker som jag närmast glömt, flera som jag absolut vill läsa igen! :) 

(alla länkar i inlägget funkar inte längre - men de flesta, som det verkar)

Har annars äntligen kommit ur den senaste lässvackan (eller snarare, det är tiden som inte räckt till), och kan till exempel rekommendera Losing big or losing everything av Niclas Christoffer. Obehaglig historia om ett framtida Sverige där de unga, smala och vältränade är lyckligare än nånsin, medan tjocka förlorar sina rättigheter, gamla förvisas till Nya Skåne och brottslingar hamnar i arbetsläger i Nya Norrland. När huvudpersonerna, 14-åriga tvillingarna Xerena och Xerene, anklagas för ett brott de inte begått, ställs de inför valet att skickas till Nya Norrland - eller att delta i Losing big or losing everything, tidernas mest populära TV-program, där utmaningarna deltagarna tvingas till är minst sagt vidriga.. Tänk Hunger Games, men att det är den som går ner minst i vikt i varje program åker ut. Alltså, verkligen åker ut. Dödas. Endast vinnaren överlever... Xerena och Xerene väljer LBLE - som showen kallas - väl medvetna om att åtminstone en av dem kommer att dö. Men samtidigt vaknar Xerenas vrede, mot systemet, mot det som deltagarna utsätts för. Hon har hört talas om en motståndsgrupp som försöker infiltrera och välta de som styr landet - men har de en chans? Och tiden är knapp, för varje vecka som går mister ännu en LBLE-deltagare livet...
Boken har fått lite knackiga recensioner, men jag sträckläste. Tänker att den t.ex. kan användas på gymnasiet, borde kunna ge upphov till intresanta diskussioner kring vilket slags samhälle vi vill ha.

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0