Hemma igen

Jahapp, så är jag tillbaka i Mosjøen!

Det har varit trevliga dagar i Sulitjelma, även om vädret bjudit på regn, kulingvindar och mörka moln (gjorde inte så mycket att jag inte hade med mig nån kamera, med andra ord... fast det var en del mäktiga vattenfall nerför fjällsidorna som jag gärna skulle ha dokumenterat).
Själva bibliotekmötet innehöll allt från diskussioner kring upphovsrätt till lokala biblioteksplaner och katalogiseringstips - och nu har ni som inte jobbar inom bibliotekssfären redan suckat djupt och tänkt "hu, så trist". För oss som är bibliotekarier var alltihopa både nyttigt och intressant! :) Min presentation av ungdomsböcker gick rätt bra att döma av reaktionerna, även om jag förstås min vana trogen pladdrade för fort.

Vet ni - det här är första gången jag upplevt att tredje våningen på ett hotell ligger i källaren! Trodde glad i hågen att jag skulle få fin utsikt när mitt rum låg på detta våningsplan men så lade receptionisten till att "det blir två trappor ner". Eeeh?! Kollegorna kom på förklaringen: Sulitjelma har ju varit ett gruvsamhälle, så här tänker man antagligen upp-och-ner... 
Nåväl, rummet var trevligt och sängen jätteskön, så jag klagar inte. God mat fick vi också, och i och med att Sulitjelma är en såpass liten plats försvinner inte alla var och en åt sitt håll på kvällarna (som vi säkert gjort om vi varit i t.ex. Bodø) - utan vi har umgåtts i stort sett hela tiden. Många av oss jobbar ensamma på våra respektive bibliotek, så det är jättekul att kunna prata med andra om hur olika saker fungerar, utbyta tips och erfarenheter etc. Även om vi naturligtvis inte bara pratat jobb!

Skrev en massa efter mötet i Sulis i fjol, så ni får läsa det igen om ni vill veta mer om platsen och gruvindustrin. Och se bilder...

Nu ska jag gå igenom mina mailbrevlådor och sen stupa i säng. Kommer inte göra många knop i helgen... :)

Trevlig helg!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0