Plaskblött

Hemma igen efter en mysig helg i Vestvågan!

Vi fick visserligen ett jäkla skitväder, med oanade regnmängder och stormbyar som hotade att stjälpa hela stugan överända - men den stod kvar och därmed hade vi tak över huvudet, så varför klaga! :)

Frånsett en promenad i regnkläder igår (så fort man gick nån annastans än på själva vägen kändes det som att klafsa i en myr - vartenda steg ackompanjerades av ett slurpande ljud) har vi stort sett hållit oss inomhus - pratat pratat pratat, ätit gott, sett på TV - och så har jag hunnit virka 29 rutor till pläden jag ska ha i bagarstugan. Bara typ 100 kvar...



Och så har vi legat i hårdträning inför morgondagens quiz, lyssnat på Radio Norge som spelat musik nonstop hela helgen samt frågat ut varann om allt möjligt - Unni har en quizbok med 2500 frågor. Men hur i h-e vi ska klara att komma ihåg alla svaren vet jag inte. Det mesta gick in genom ena örat och ut genom det andra... :)

Och EA har jobbat. Stugan ska bli större - han har nu kommit så långt som till isolering av väggar och tak. Det blir så bra, så bra!





Vi gick på jakt - hela Vestvågan kryllar av råttor. Överallt!! Men trots ett antal fällor var det bara en enda som stupade i helgen. Den här lille gynnaren traskade nyfiket runt en fälla och luktade på den från alla kanter. Han var millimeter från att åka dit - men icke.



Resan hem gick med MF Løkta, som tillfälligt ersätter den vanliga färjan Hundåla-Mosjøen. Större och bättre färja (tar 10 extra bilar) med salong på övre däck (den andra har bara salong under bildäck) - men eftersom det var beckmörkt kunde vi inte direkt njuta av utsikten...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0